|
Autor: Sandra Kynes
Numar pagini: 320
Stare: foarte buna
Uleiurile esentiale ofera un acces imediat la acest depozit bogat de amintiri si emotii, care reprezinta partile mai profunde ale sinelui, ce ajung la suflet. Poate ca nu e o coincidenta faptul ca esenta poate sa însemne atât „mireasma", cât si „suflet". In cazul uleiurilor esentiale, folosim însasi esenta plantelor — nucleul si spiritul lor — care le face valoroase pentru lucrari de magie.
Putem sa intensificam eficienta ritualurilor si vrajilor noastre cu aceasta esenta a vietii. La fel cum o mireasma poate sa declanseze amintiri, folosirea de arome specifice pentru ritualuri si magie ne ajuta sa revenim la un anumit nivel de constiinta, de unde putem sa o luam de unde am ramas. Poate sa ne ajute sa asimilam cunoastere din experientele noastre cu ritualurile si sa aprofundam lucrari de divinatie, de citire intuitiva sau de samanism.
Uleiurile esentiale mai sunt cunoscute si drept uleiuri eterice, uleiuri volatile sau esente, pur si simplu. Ele se numesc volatile pentru ca nu sunt substante stabile si se evapora usor la temperatura camerei. Cuvântul volatil provine din latinescul volare, care înseamna „a zbura" — ceea ce pare sa le conecteze cu spiritul. înca din timpurile stravechi, parfumurile, sub forma de miresme arse pe altar, ofereau un mod de a împartasi frumusetile pamântesti cu zeii. Era un mod de a conecta ceea ce este legat de pamânt cu ceea ce este eteric, fizicul cu spiritualul.
Astazi, cuvântul alchimie de obicei genereaza imaginea unui practicant din Evul Mediu, care se chinuie sa transmute metale de baza în aur pretios. si e clar ca, atunci când stau în fata uleiurilor si a ustensilelor de amestecat, recunosc ca ma pufneste râsul când îmi dau seama de imaginea mea, undeva între vrajitor si savant nebun. însa mai degraba decât metalele, arta timpurie a alchimiei lucra cu plante. înainte ca practica alchimiei în Europa sa faca loc chimiei, multi practicanti cautau elixiruri medicinale.
|